Uszkár-díj

Up In The Air

FB2 2010.02.09. 11:16

Elkészült az első film értékelése, az Up In The Air, soksok jelöléssel:

  • Jason Reitman rendezőként
  • George Clooney férfi főszereplőként
  • Anna Kendrick női mellékszereplőként
  • Vera Farmiga női mellékszereplőként 
  • a legjobb film kategóriában is kaptak nevezést.

Így visszanézve látom, hogy inkább a kamerába kéne néznem, és ráadásul összekevertem Jason Reitman és az apja nevét (bocs!), a következő értékeléseknél jobban odafigyelek majd :-). A szintén legjobb női mellékszereplő díjra jelölt Vera Farmiga fel sem tűnt nekünk, el is felejtettük megemlíteni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uszkardij.blog.hu/api/trackback/id/tr551741605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KONAN 2010.02.11. 13:07:07

Sziasztok!

Remek kezdeményezés az oldal és a videóblog is, ehhez had gratuláljak, mind film fan.
Én is ugyanígy, mindig elkezdem nézegetni a jelölt filmeket.

Ha egy tanácsot megfogadtok – bár valszeg fikának vélitek és leszóltok majd – kicsivel jobban fel kellene készülnötök, a mondandót illetően és a felkészült mondandót kellene setleg kicsit pszeudó rögtönzéssel előadni.
Továbbá a videóblog előnyére válhatna, ha nem a konyhában állva adnátok elő mindezt, hanem mondjuk egy íróasztal mögött vagy kanapén, kicsit több párbeszéddel, reflektálva egymás mondandójára, véleményére.
Ebben az esetben nem feltétlen áll jól ez az esendőség, ez a kicsit szerénykés megnyílvánulás.

UP IN THE AIR:

Miből is kell kiindulni? Abból, hogy ez a film tulajdonképpen nem más, mint egy enyhén spleen-es feelgood film. Egy eszméletlenül monoton ember munkáját, életét próbálja meg számunkra érdekessé tenni.

Ehhez igazodik a rendezés és a képi megjelenítés is. Mindezekre azt kell mondjam, hogy jó. Vagyis hozza azt, amit a film megkövetel.

Clooney igazándiból jól adja, de érezni, hogy zsigerből hozza a karaktert, tehát nem kell túlzottan játszania. Tetszik a két zárkózot ember egymásra találása. Remekül érezni a főszereplő karakterfejlődést. De nagyjából ennyi. Nem az alakítás, hanem az egész film ennyi. A vége meglepő, de még így is középszerű az egész.

Legjobb filmre valljuk be: esélytelen. Azt Cameron papa fogja elvinni. Az 500 millás költségvetésbe már benne van egy Oscar is. Legjobb ffi-re pedig Bridges mellett (- aki véleményem szerint Rourke Wrestler-ét hozza csak zenészben) nincsen esélye.

Nálam 7/10-es a film.

FB2 · http://fb2.hu 2010.02.11. 13:25:57

Köszi a visszajelzést, vettük az adást!
Szereznem kell valami jó kis lámpát, és akkor odébbállhatunk a konyhából, ez most itt a logisztikai probléma :-)

angelday 2010.02.12. 00:25:53

Majdnem olyan jó, mint egy gaming podcast!
süti beállítások módosítása